El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 5 de novembre del 2009

La societat literària i de pastís de pela de patata de Guernsey


Autora: Mary Ann Shaffer i Annie Barrows
Editorial: Amsterdam
Edició: febrer de 2009
Pàgines: 247
Llengua: catalana

Aquesta novel•la parla molt de Guernsey, illa del canal de la Mànega, que conjuntament en Jersey i d’altres illes conformen, les Illes del Canal. Aquestes illes estan més a prop de França que de la Gran Bretanya, pertanyen a la corona d’Anglaterra, però no al Regne Unit i tampoc formant part de la Unió Europea. També són conegudes con a Illes Anglonormandes.
Anglaterra, no va ser envaïda per l’exercit alemany durant la Segona Guerra Mundial, però a Guernsey, els alemanys hi van fer estada fins que va acabar la guerra i els van fer fora.
El títol del llibre és el nom d’un club de lectura que, una colla d’habitants de Guernsey, varen haver de constituir una nit que és van passar el toc de queda, per menjar-se un porc rostit, durant la invasió nazi. Si els arriben a enxampar, els podia costar la vida.
Aquest llibre, explica en forma de cartes que s’escriuen persones des de Guernsey a Londres, dirigides a una escriptora anomenada Lissa, com varen sobreviure els anys d’ocupació nazi. Totes les trobades al club de lectura i la forma que varen viure les lectures i els autors que llegien, cosa que els va ajudar molt durant l’ocupació.
En el llibre, per una banda trobareu anècdotes molt divertides, però per l’altra també de molt tràgiques, ja que forma part de la història de la Segona Guerra Mundial.
Recomano la seva lectura, encara que, com està en forma de missiva a vegades et perds una mica.

3 comentaris:

Mireia ha dit...

A mi em va encantar, un llubre genial, divertit, diferent... i em van entrar ganes de visitar l'illa.

L'Espolsada llibres ha dit...

És un llibre amable, per passar una bona estona... De totes maneres els personatges els vaig trobar poc creïbles, massa bons tots plegats...

Rosa ha dit...

Mireia, Fe,

Gracies pels comentaris. És interessant que hi hagi opinions de tota classe.

Fins aviat