El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 1 d’octubre del 2009

Impremta Babel


Autor: Andreu Carranza
Editorial: Columna
Edició: febrer del 2009
Llengua: catalana
Pàgines: 355

Ha estat un llibre meravellós, i fàcil de llegir. L’autor ens porta e la època de la repressió franquista pel que fa als llibres i la impressió clandestina En Pol, un en de 8 anys, es el que ens anirà desgranant la seva vida a partir de la mort dels seu tiet Lluís. Des que els seus tiets el varen adoptar, la vida que duia en un poble al costat de l’Ebre, amb els seus amics, la seva història d’amor amb la Palometa. Però també s’endinsa en els odis i records que varen quedar, un cop passada la guerra civil, els quals, varen duran molts anys.
També és molt interessant tota la informació que dóna sobre la impressió de llibres, la forma que funcionava, on és guardaven les lletres.. Babel, es el nom de l’impremta familiar que, el tiet d’en Pol, guardava a les golfes de casa seva, i té un paper molt important en tota l’historia.
Un llibre que val la pena llegir-lo.

4 comentaris:

Mireia ha dit...

fa bona cara, me l'apunto

Rosa ha dit...

És possible que t'agradi.

Sandra Valentín ha dit...

Al juny vaig llegir La imprempta Babel. No vaig poder deixar aquest petit tresor fins que me'l vaig acabar!
Crec que hauria de ser lectura obligada per a tots aquells que sentim passió per la lletra impresa i la màgia dels bons llibres.
Un veritable homenatge a l'era Gutenberg quan vivim envoltats de formats digitals. Una bona tria per a llegir tranquil·lament aquesta tardor... o per compartir amb altres lectors a qualsevol club de lectura!

Dels millors llibres que he llegit aquest any!

Rosa ha dit...

Hola Sandra,
Estic d'acord amb tot el que dius sobre el llibre. És fantastic!