El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 3 de setembre del 2009

Sota la pols i La noia del ball

Sota la pols
Jordi Coca
Editorial Proa
Edició: febrer 2001
Llengua catalana
Pàgines:223

Vaig descobrir Jordi Coca amb la novel•la “La noia del ball” , per mediació del blog de L’esposada. L’espolsada és una llibreria i la Fe, la seva llibretera. Jo passo molt pel seu blog, ja que les seves recomanacions, al menys per a mi, les trobo molt encertades, i normalment m’ agraden. Llegint “La noia del ball” , , els protagonistes sempre parlen del llibre “Sota la pols” ,jo vaig voler llegir-lo, ja que “La noia del ball” em va agradar molt.
Sota la pols, el seu protagonista és un nen, durant postguerra, a la ciutat de Barcelona. Viu traumatitzat pel comportament del pare amb vers la seva mare i ell mateix, se sent culpable de la mort del seu germà petit, el seu avi va ser afusellat en acabar la guerra per roig, la qual cosa el fa sentir molt vulnerable. Sent un desencant de la vida en general. L’autor ho explica d’una forma magistral. En tota aquesta vida de desgràcies i pors, troba un brot d’esperança en una casa on les persones que hi viuen, són diferents al que ell ha conegut, i li obra una porta d’esperança.
Un llibre fantàstic. És d’aquells llibres que després de llegir-lo l’has d’anar paint de mica en mica i si cal rellegir-lo.
Us el recomano

----------------------------------------------------------------------------------------------

La noia del ball – Premi Carlemany 2007
Autor: Jordi Coca
Editorial: Proa
Edició: novembre 2007
Llengua: catalana
Pàgines: 337

Una mare explica al seu fill la història de la seva vida. Aquesta va començar a Mallorca abans de la guerra civil. Eren dues germanes que es varen quedar sense mare molt petites, vivien amb la seva àvia i les seves ties a Mallorca, però per raons de feina, el pare va anar a Barcelona i finalment es va emportar les filles amb ell.
Aquest llibre trobareu les vacances de les noies a Mallorca, que ella les recorda amb molt d’afecte. Però també la guerra civil i la postguerra a Barcelona. La manera de patir-la les persones que hi vivien. Els bombardejos, la falta d’aliments, la por. Però també hi trobareu la guerra interna de la protagonista amb la família.
Una novel•la fantàstica i de bon llegir