El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.
dijous, 3 de setembre de 2009

Jordi Coca

Jordi Coca (Barcelona, 1947) és novel•lista i dramaturg. Va sentir per primera vegada la vocació de l’escriptura als 14 anys, un fet que qualifica, no sense ironia, com una il•luminació. Només acabar el batxillerat comença estudis d’art dramàtic i, alhora, emprèn la carrera de filologia catalana, que deixarà inacabada. No triga a decidir que es dedicarà professionalment al món del teatre.

Una altra carrera, la literària, la inicia amb la novel•la Un d'aquells estius (Els Lluïsos) el 1971. Des d'aleshores ha publicat nombrosos llibres, tant en novel•la, com en narrativa breu, en poesia o en teatre. D’entre les seves novel•les s'han de destacar La japonesa (1992), que va merèixer el premi Josep Pla, Sota la pols, premi Sant Jordi del 1999, i també les dues últimes Lena (2002) i Cara d’àngel, premi Joanot Martorell del 2003.

Ha publicat dues obres de teatre que han estat representades, Platja negra (1999) i Antígona (2002). També ha conreat el gènere de la poesia, en bona mesura dins el paràmetres de la poesia oriental. D'aquesta activitat destaquen les seves versions de Matsuo Basho o Maurice Maeterlinck. I no es pot oblidar la seva vessant assagística, principalment sobre temes teatrals.

Jordi Coca ha treballat com a gestor cultural i com a professor d'arts dramàtiques. Les seves activitats al voltant d'aquest gènere s'han desenvolupat a l’Institut del Teatre. Així, ha dirigit teatre, especialment obres de Handke, Joan Brossa, Beckett i d'ell mateix. És col•laborador habitual de premsa i televisió, per a la qual n'ha fet guions com Tot art o Els museus, difosos per la Televisió de Catalunya.

És soci de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.


Pàgina elaborada per Xulio Ricardo Trigo per a l'AELC.
Fotografies: Arxiu personal de l'autor.
http://www.escriptors.com/autors/cocajo/pagina.php?id_sec=566

2 comentaris:

Mireia ha dit...

És un autor quer no m'acaba de fer el pes, però li admiro la capacitat per posar-se en la pell de personatges molt diversos.
LA JAPONESA és el qiue més m'ha agradat.

Rosa ha dit...

Hola Mireia
Jo aquest estiu he gaudit molt llegint a Jordi Coca, ara, La Japonesa, és d’estil diferent de les altres dues que he llegit. Quan pugui, penso llegir la resta de llibres. M'agrada la forma tan entenedora que té d'escriure.

Fins aviat