Autor: Muriel Barbery
Editorial: Edicions 62, S A
Col•lecció: El balancí, 615
Edició: 2009
Pàgines: 144
Ens trobem al mateix bloc de pisos de la rue Grenelle de L'elegància de l'eriçó, custodiat per la portera Renée.
El veí del quart, moniseur Arthens, el crític gastronòmic més important del món, s'està morint, i un únic pensament el té capficat: «Moriré, i no aconsegueixo recordar aquell sabor que em tenallava el cor.» A Una llaminadura, monsieur Arthens ens portarà de viatge a través dels sentits a la recerca dels plaers més purs, els que configuren la memòria del gust, de les olors, la dels records més autèntics: els de la infància. Les darreres 48 hores que li queden de vida suposaran pel nostre protagonista el redescobriment de la bellesa de les petites coses, aquelles que invoquen la màgia dels plaers efímers. Mai és tard per tornar a sentir. La novel•la amb què es va donar a conèixer Muriel Barbery ens ofereix la mateixa sensibilitat i humor mordaç de L'elegància de l'eriçó, i amb el seu estil ric i precís aconsegueix excitar fins al límit les nostres papil•les gustatives.
Una excitació que no servirà de res sinó captem que «L'important no és menjar o viure, sinó saber el perquè.»
Editorial: Edicions 62, S A
Col•lecció: El balancí, 615
Edició: 2009
Pàgines: 144
Ens trobem al mateix bloc de pisos de la rue Grenelle de L'elegància de l'eriçó, custodiat per la portera Renée.
El veí del quart, moniseur Arthens, el crític gastronòmic més important del món, s'està morint, i un únic pensament el té capficat: «Moriré, i no aconsegueixo recordar aquell sabor que em tenallava el cor.» A Una llaminadura, monsieur Arthens ens portarà de viatge a través dels sentits a la recerca dels plaers més purs, els que configuren la memòria del gust, de les olors, la dels records més autèntics: els de la infància. Les darreres 48 hores que li queden de vida suposaran pel nostre protagonista el redescobriment de la bellesa de les petites coses, aquelles que invoquen la màgia dels plaers efímers. Mai és tard per tornar a sentir. La novel•la amb què es va donar a conèixer Muriel Barbery ens ofereix la mateixa sensibilitat i humor mordaç de L'elegància de l'eriçó, i amb el seu estil ric i precís aconsegueix excitar fins al límit les nostres papil•les gustatives.
Una excitació que no servirà de res sinó captem que «L'important no és menjar o viure, sinó saber el perquè.»
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada