El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 16 de juliol del 2009

Llegir Hobbes avui




Acaba de sortir un llibre de Carlo Ginzburg que actualitza el 'Leviatan' del filòsof anglès

DIMARTS, 14/07/2009
Hobbes, titulat 'Por, reverència i terror' (Arcàdia). És una lectura de l'historiador italià Carlo Ginzburg, molt contemporània i centrada en la idea de la por. 'El llibre aporta una reflexió molt suggestiva, i a l'abast de lectors no necessàriament acadèmics, sobre un aspecte clàssic de la teoria política, l'origen de l'estat', ha explicat a VilaWeb l'editora d'Arcàdia, Montse Ingla.

Ginzburg examina els antecedents i la manera com es va gestar aquest clàssic del pensament bo i apuntant al futur d'un nou 'Leviatan'. 'Carlo Ginzburg llegeix l'obra de Hobbes sense perdre de vista el món contemporani, de manera que idees importants de l’obra del filòsof anglès, com la de por o de reverència, però també el lligam entre la política i la religió, adquireixen plena actualitat', ha explicat Ingla. L'editora d'Arcàdia ha volgut subratllar l'estil subtil i minuciós amb què Ginzburg exposa les seves idees.

Una de les obres més conegudes de l'historiador italià és 'El formatge i els cucs. El cosmos d'un moliner del segle XVI' editat per Publicacions de la Universitat de València, un clàssic de la història de les classes populars que narra la vida del moliner Domenico Scandella, conegut per Menocchio, que va morir a la foguera per ordre del Sant Ofici a la fi del segle XVI.
http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=3608706