El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 21 de maig del 2009

Terra de Dracs – La fúria del dimoni (trilogia)

Autors: Guillem Bou i Carme Trinitat
Il·lustracions: Leonardo Rodriguez
Editorial: RBA
Edició: març de 2009
Llengua: catalana

Sinopsi
Quan el Xiribelles, el dimoni més astut del món, torna a la seva llar després de fer un encàrrec infernal de cinc-cents anys, s’ho troba tot regirat. El bosc on vivia és poblat per dracs ferotges, els homes han fet una ciutat-fortalesa al seu bosc, uns quants milers de dimonis s’han constituït en exèrcit, dels follets i les altres criatures fantàstiques no se’n sap res... i, el que és pitjor, sembla que ja no existirà mai més el seu estimat infern. No hi haurà ni bé ni mal, a partir d’ara? No hi haurà el càstig absurd i etern que exigeixen les ànimes en pena, totes indignades, al Xiribelles? Què farà la Mort si ha de gestionar els milers de trànsits que es produiran a la ciutat quan hi hagi la batalla contra els dimonis? I el propi dimoni, aquest astut Xiribelles, per què està dubtant tant? O és que el dubte ha deixat de ser humà i ara és propi també dels éssers de l’infern?
El primer volum de Terra de dracs és una al·legoria sobre l’ésser humà i tot un grapat de problemes que l’envolten. Emmarcat en una història que transcorre a un ritme molt ràpid, la novel·la és un constant plantejament de reptes al lector perquè reflexioni sobre la natura humana, la societat, la política, el saber, la comunicació de masses, l’ètica, l’ecologia... i, fins i tot, s’aturi a pensar problemes de lògica i matemàtiques.
És un manual sobre el món adult per als adolescents, i una sàtira sobre el propi món per al lector adult. Hi ha al·legories molt clares, com uns animals que expliquen històries, però que les canvien, segons qui els alimenta, com els veïns d’una ciutat al qual els seus governants fan anar com volen a força d’accions espectaculars, com el mateix dimoni protagonista que, incomprensiblement, està tornant-se humà.

El racó de llibre (Rosa)
Ha estat un llibre de molt bon llegir, entretingut i a estones divertit. El protagonista principal el dimoni Xiribelles, és molt encertat i també la resta de personatges, el Follet Dormilega i el dragó Mig Drac. Tots junts et faran viure una gran aventura en un món capgirat on els dimonis lluiten amb els homes per aconseguir poder. Els homes del poble de Cap Allà estan molt desunits, els dos bàndols anomenats; Tretaclaus (manaires) i els Trencaporrons (el poble), no es posen mai d’acord amb res ni per fer la guerra als dimonis que els volen conquerir. Els manaires s’aprofiten del poble amb promeses que mai compleixen (això em recorda alguna cosa!!!).
És un llibre que el recomano a les persones que els agradi els llibres fantàstics. Jo, la veritat, sóc una gran admiradora de Tolkien, i aquest tipus de llibres m’enganxen. Ja estic esperant el dos que falten per arribar a trobar el llibre de les Set Cibelles.