El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 14 de maig del 2009

Olor de colònia


Sílvia Alcàntara
Editorial: Edicions de 1982
Edició: febrer de 2009
Llengua: catalana
Pàgines: 330


Olor de colònia, és primera novel·la de la Sílvia Alcàntara i per a mi una bona novel·la. L’he trobada encisadora i amb unes descripcions magnífiques de l’època de les colònies tèxtils. Els embolics dels personatges molt ben lligats. Aquesta novel·la la vaig donar a novetats el dia 16 de d’abril. Ja em va fer molt bona pinta, dies després L’esposada va penjar un post en el seu blog, on en parlava molt bé. El meu olfacte no em va enganyar, ha estat una molt bona lectura.

Olor de colònia retrata la forma de viure d’una colònia tèxtil a la llera del riu Llobregat els anys 50. Un poble dins un altre poble i una dictadura dins una altra dictadura, això és el que a mi em sembla. Mentre a l’estat espanyol tot gira al voltant d’una persona, a la colònia tot gira al voltant de l’amo. Els pisos que ocupen va en consonància al nivell de feina que desenvolupen. L’església i el convent de monges té un paper molt important en el relat. En definitiva tot l’entramat de cadascun dels personatges té un paper important dins de la novel·la, la qual cosa, porta al lector a gaudir-ne des del començament fins el final.

2 comentaris:

L'Espolsada llibres ha dit...

Estic contenta que t'hagi agradat. Ja em diràs què tal La noia del ball i El vol de l'ibis roig!

Rosa ha dit...

Hola fe,
Ha estat molt bé. Espero passar tant bona estona amb els dos altres. Ja te'n faré cinc cèntims.
Fins aviat