El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 7 de maig del 2009

L'editorial Grup 62 recupera la col•lecció "La Cua de Palla"



06/05/2009
L'editorial Grup 62 recupera la col·lecció "La Cua de Palla", que va popularitzar la novel·la negra en català a la dècada dels 60. De moment es publicaran 12 títols d'autors clàssics com Raymond Chandler o Dashiel Hammet i no s'hi trobaran obres d'escriptors nous. Les novel·les es vendran a un preu d'entre 7 i 9 euros i la primera apareixerà el 14 de maig.

La col·lecció de novel·la negra "La Cua de Palla" de l'editorial Grup 62 torna 46 anys després de la publicació de la primera novel·la. Ara, en un entorn molt més favorable, l'editorial torna a apostar pels grans clàssics del gènere negre. Les quatre primeres novel·les que iniciaran la seva recuperació són "La clau de vidre", "La dama del llac", "El carter sempre truca dues vegades" i "La bella dorment" que l'editorial considera les més representatives de la col·lecció. De moment, la intenció és publicar 12 títols d'autors clàssics com Raymond Chandler o Dashiel Hammet i no s'hi trobaran escriptors nous.
http://www.3cat24.cat/noticia/383199/llibres/Leditorial-Grup-62-recupera-la-colleccio-La-Cua-de-Palla


“La Cua de Palla
Col·lecció de novel·la policíaca, d'Edicions 62, la primera publicada en català. Dirigida per Manuel de Pedrolo, aparegué regularment del 1963 al 1969 i, després de la publicació d'una setantena de títols fou tancada l'any següent. El 1981 hom publicà una selecció de la col·lecció. El 1985, amb la incorporació de Xavier Coma com a director, fou rellançada amb el nom de Seleccions de la Cua de Palla i s'hi publicaren més de cent cinquanta títols, amb una especial preferència per la novel·la negra nord-americana. El 1996 els nous títols passaren a publicar-se a la col·lecció El Cangur fins el 1998, que tancà. El 2006 hom rellançà la col·lecció amb el nom de La Nova Cua de Palla. Ha traduït al català els escriptors més importants del gènere (Sebastien Japrisot, George Simenon, Dashiell Hammett, Raymon Chandler, M. Miller, J.H. Chase, J. Le Carré, Ch. Himes, etc.)
http://www.enciclopedia.cat/fitxa_v2.jsp?NDCHEC=0020883

2 comentaris:

Mireia ha dit...

Gran notícia per els que ens agrada la novel·la negra; jo a casa en tinc alguna de les velles edicions

Rosa ha dit...

Hola Mireia,

El mateix vaig pensar jo. La Tonina, va comentar sobre els autors Raymond Chandler i Dashiel Hammet en un comentari en la presentació de la setmana passada, ja que la novel•la negra també li agrada. Esteu d’enhorabona els aficionats a aquest tipus de temàtica.

Una abraçada