El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 16 d’abril del 2009

L’home a la recerca de sentit


Viktor E. Frankl
Edicions 62

Pep (El racó del llibre)
En aquesta obra de 1945 Víctor E. Frankl descriu la vida del presoner d’un camp de concentració des de la perspectiva d’un psiquiatra. L’autor exposa que, fins i tot en les condicions més extremes de deshumanització i sofriment, l’home ha de trobar una raó per viure, basada en la seva dimensió espiritual. ¿Com pogué –ell que tot ho havia perdut, que havia vist destruir tot el que valia la pena, que patí fam, fred, brutalitats sens fi, que tantes vegades estigué a punt de l’extermini–, com pogué acceptar que la vida fos digna de viure-la? Ningú millor que ell per jutjar la condició humana, sàviament i compassiva. Les paraules del doctor Frankl arriben a un tremp esperançador sobre la capacitat humana de transcendir les seves dificultats i a descobrir la veritat convenient i orientadora

1 comentari:

Tonina ha dit...

Aquest me l'apunto. Es una part de la història que m'agrada. Per cert, també us recomano Flors d'ombra de l'Aharon Appelfelt, molt bo.
Molt bon Sant Jordi a tots, especialment a tu, Rosa.