El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 16 d’abril del 2009

Hores prohibides


Novel·la finalista premi Just M. Casero 2007
Núria Martí
Editorial: Amsterdam
Edició: 2008
Pàgines: 105

Rosa (El racó del llibre)
Ha estat per a mi una novel·la extraordinària, una història que t’arriba l’ànima. La forma d’escriure de l’autora hi té molt a beure, ja que l’he trobada amena i fàcil de llegir.
La novel·la ha està relatada a dos veus, la Caterina, l’àvia de l’Anna i la mateixa Anna. Totes dues ens van relatant, capítol a capítol, la vida de la Caterina. Ella, la Caterina explica el secret de la seva vida aquell que la família no sap i l’Anna, explica el que ha sentit i ha viscut al costa de la seva l’àvia. Els dos relats es van entrellaçant, on trobareu la renuncia de la Caterina a una cosa molt preuada, però que de no fer-ho, hagués estat la desgracia d’ ella mateixa i de tota la seva família. La amistat fins a la mort, de dues dones que les uneix el gran secret de la Caterina. El pes que li cau al damunt quan es mort la seva germana. Les misèries de la guerra civil, amb totes les barbaritats que es varen a arribar a fer. Fent un resum, la història d’una dona que li va tocar viure en una època que aquesta mena de “pecats” no ho havia de saber ni la família.

Hores prohibides, una novel·la escrita per una dona, amb tot un seguit de dones com a protagonistes principals.

2 comentaris:

Cristina ha dit...

Com que el meu noi no està gaire avesat a llegir i he vist que aquesta és curteta l'hi regalaré.

rosa ha dit...

Hola Cristina,
Gracies pel comentari.
Segur que li agradarà, però si tu ets una lectora habitual t'aconsello llegir-lo. És una bona història amb un text molt ben escrit que t'el llegiràs amb un obrir i tanca d'ulls.

Fins aviat