El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 22 d’octubre del 2009

Sílvia Romero - Alicia Gili



Sílvia Romero i Olea. Neix a Barcelona el 1962, i es llicencia en Filologia Catalana a la Universitat d’aquesta mateixa ciutat.

S’inicia en el món de l’escriptura amb la creació de contes infantils, alguns d’ells publicats a la revista Tretzevents.

Posteriorment treballa el relat breu, gènere amb el qual obté diversos guardons literaris, dels quals cal destacar el “III Premi Ramon Planes de Narrativa Breu” (2006) amb el recull de contes titulat "Verbes".

En poesia col·labora amb la Fundació Akwaba per tal de denunciar la situació dels nens i nenes soldats arreu del món mitjançant el llibre "Jocs de guerra. Cosa d’infants", escrit amb coautoria amb Alícia Gili.

Però és en el camp de la novel·lística on s’hi troba més a gust, i fruit de la seva dedicació són les obres Amor a sang freda, finalista del “II Premi Sèrie Negra de Novel·la” (2002); Ànima mesquina, guanyadora del “XVII Premi de Narrativa Sebastià Juan Arbó” (2004); Iskander. Un viatge a la màgia dels llibres, guanyadora del “5è Premi Lleida per a Projecte de Novel·la” (2006), escrit amb coautoria amb Alícia Gili; i Júlia M., guanyadora del “IV Premi Ramon Roca Boncompte” (2008).
En l’actualitat treballa com a conductora de Clubs de Lectura a la Biblioteca Joan Oliva i a la Biblioteca Manuel de Pedrolo, i s’encarrega de tirar endavant el Bloc de crítica literària Caducitat Immediata.

És sòcia de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.

Alícia Gili (Terrassa 1966) és Medievalista especialitzada en Història d’Àfrica i ha publicat articles relacionats amb la temàtica africanista: Livingstone, paradigma dels viatgers-missioners, Los masai: la producción de lo exótico, entre el mito y la realidad, Imatges en blanc i negre.


També ha realitzat incursions en la literatura de ficció tot guanyant alguns premis literaris de narrativa curta, i ha estat seleccionada per a l’edició de diversos llibres de reculls de relats d’autoria compartida, amb títols com: L’últim esglaó, Una mort d’amor, Pagava la pena morir, Amor d’amo.


També ha col·laborat en dues obres de tipus acadèmic, com a coordinadora de l’obra i amb un article: Más allà del estado: Pueblos al margen del poder, de l’Editorial Bellaterra, i Àfrica en l’imaginari occidental: els mites europeus sobre Àfrica, de Publicacions Universitat de València. Actualment he publicat dos llibres amb coautoria amb Sílvia Romero: Jocs de guerra. Cosa d’infants (La Quadriga) i Iskander. Un viatge a la màgia dels llibres (Pagès)