El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 22 d’octubre del 2009

Iskander Un viatge a la màgia dels llibres



Autores: Alícia Gili i Sílvia Romero
Editorial:Pagès Editors
Edició: 2008
Llengua : catalana
Pàgines: 309
Data lectura: Gener 2009

Premi Ciutat de Lleida de Novel·la 2006

Finalistes del Premi Ictineu 2009 “Millor obra de ficció original en català

Contraportada
Iskander s’allunya dels referents més consagrats per oferir molta fantasia i heroisme.De la mateixa manera que desmenteix la idea que no s'escriu fantasia de qualitat en català i que aquesta no interessa a ningú, Iskander defuig dracs, nans i elfs per presentar-vos ciborgs, ordinadors i el poder dels llibres. Esquiva amb mestria bruixes i espases per mostrar una societat amb molta tecnologia i amb la increïble màgia del poder dels llibres, coprotagonistes de la novel·la.

Comentari del racó del llibre (Rosa)
Aquest llibre et porta a un món màgic i particular i també ple de llibres, amb el qual vius una gran aventura. Al començar els capítols s’hi troben frases de personatges il·lustres molt interessants. Els capítols son curs, això et fa gaudir d’una lectura molt amena. Aquest llibre és un d’aquells que et fa pensar una mica amb el futur i com podria arribar a ser, pel que fa a les noves tecnologies.


Com seria un món, sense saber llegir i escriure? Amb una tecnologia informàtica molt avançada aplicada a les persones?. Això és el que va passar a Iskander. Un país on els seu habitant es divideixen en tres grups: Mistics, Ciborgs i Lectors. Els místics que manipulant títols de llibres, tenen el poder del país, els Ciborgs una tecnologia molt avançada, i que estaven enfrontats amb els místics i els lectors que equivaldrien al poble. Una aventura apassionant en busca del llibre únic, i un elegit que si aprèn a llegir pot salvar el país dels manipulador de llibres, que perdran el poder de manipular els títols. Vull fer menció, que en el llibre les autores mencionen 107 títols de llibres de totes les èpoques des la “Bíblia” fins “L’espia que tornava del fred” de Jonh Le Carrè o”Blancaneus i els set nats”,els quals, manipulant els místics, segons les seves necessitats i que les autores encerten de ple amb el títols elegits. Un llibre que t’enganxa fins al final. A partir de 12 anys.

Neus (biblioteca d’hostalric)
Aquest és un interessant i curiós llibre de fantasia centrat en una hipotètica societat fortament jerarquitzada. Les persones han perdut el coneixement que posseïen els antics de la lectura i de l’escriptura. Alguns han adquirit al llarg dels anys poder sobre els títols dels llibres que els permet fer i controlar tot allò que desitgin, altres, en canvi, utilitzen la tecnologia per sobreviure amb la paradoxa que tampoc coneixen el funcionament de la informàtica. Ens trobem, doncs, amb unes persones que utilitzen uns instruments (tant si són llibres com xips o ordinadors) sense saber com funcionen. La història gira al voltant de la lluita de poders per aconseguir el Llibre Únic que els permetrà tornar a llegir i a escriure.
La lectura del llibre és molt amè, estructurat per capítols amb una citació a l’inici de cadascun molt ben trobada. Realment admiro la capacitat de les autores que han tingut en trobar la frase adient per cada capítol.El llibre m’ha fet rumiar cap a on podem arribar amb la utilització de l’actual tecnologia sense saber, moltes vegades, el coneixement de perquè serveix ni com funciona realment. Sabem la diferència tècnica entre el dvd i el blue-ray? Sabem el funcionament d’instruments tant quotidians com els ordinadors, ipods, pda’s...?