El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 5 de febrer del 2009

La mutació sentimental



X Premi de Narrativa de Ciència-ficció Manuel de Pedrolo Ciutat de Mataró 2007



Ressenya del Racó literari de Carme Torras

La Cèlia, una nena de tretze anys a qui criogenitzaren (congelen) perquè patia una malaltia terminal, és tornada a la vida al segle XXII per a ser adoptada. A més dels seus records, s'ha portat una altra cosa del passat: sentiments i emocions inexistents ara. Aquest és un tresor que li interessa molt a la Silvana, una dona madura, massatgista emocional de professió, a qui atrauen les sensacions perdudes pels humans, i a en Leo, un enginyer que està projectant un aparell per potenciar la creativitat de les persones i treballa per a l'empresa líder del mercat, CraftER, dirigida per l'enigmàtic Doctor Craft.

Comentari del Racó del llibre
És un llibre que està molt ben escrit, m’ha interessat des d’el primer moment ja que aquest tipus de ciència ficció no l’havia llegit i la veritat, m’ha agradat. El que li passa a la Cèlia, és molt dur, us imagineu una nena de 13 anys que d’avui per demà es trobi vivint en un segle de diferència i per acabar-ho d’arreglar, vigilada tot el dia? Jo, això de la congelació havia pensat, que si s’arribés a fer podria ser una cosa positiva, però aquesta novel·la m’ha fet pensar molt i ara ja no ho veig tant clar. Aquest llibre també et fa rumiar quina mena de persones hi poden haver en el segle XXII i també quins valor s’hauran perdut. Per altre banda potser possible que s’hagi de conviure amb robots intel·ligents i controladors. Desitjo que l’autora s’equivoqui i que la societat no canviï tant, però tot això de les noves tecnologies va tant ràpid!. Ara, fent una mica de broma! el que aniria bé, poder tenir un robot ben ensenyat per fer les feines de la casa.

Ressenyes:
Isabel Clara-Simó diari Avui del 15-11-2008
Un llibre d’una bellesa espectacular.

Imma Monsó diari La Vanguardia del 19-07-2008
Una historia inteligente, escalofriante y a la vez extrañamente cercana que, Torras, profesionalmente dedicada a la investigacions en el Instituto de Robótica de la UPC nos cuenta con una capacidad fabulosa no exenta de humor y de ironia.

Per ampliar ressenyes sobre el llibre La mutació sentimenal

7 comentaris:

Mireia ha dit...

Fa bona cara el llibre, i a mi sí que m'agrada la ciència ficció

Rosa ha dit...

Hola Mireia,
Quan el vulguis llegir t’el porto de la biblioteca. T'agradarà

Fins aviat

Rosa ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Rosa ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Rosa ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Moltíssimes gràcies, Rosa, pel teu amable comentari sobre la meva novel·la. Celebro que t'hagi agradat i t'hagi fet rumiar sobre el futur.

Que la tecnologia ens dugui per un camí o un altre depèn de nosaltres ara. Amb els robots passarà com amb els programes d'ordinador: n'hi ha d'estimulants, que ens fan créixer i relacionar-nos més fàcilment, i d'altres que ens entretenen "atontant-nos" i ens aïllen... que es desenvolupin més uns o els altres depèn del que la gent compri.

I, per cert, encantada de subministrar-te un robot per fer labors domèstiques ;-) Així tindràs més temps per llegir i dedicar-te al programa de ràdio i al blog. Tots hi sortirem guanyant.

No trigarem gaire, ja que a la feina estem en un projecte de desenvolupament d'un assistent de cuina, capaç per exemple de preparar els ingredients necessaris per a una recepta. Ja veus, la tecnologia avança tan de pressa que el futur ja és història!

Rosa ha dit...

Hola Carme,
Gracies pels comentaris. Et prenc la paraula pel que fa al robot de la neteja.

Fins aviat