El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 15 de gener del 2009

Tracy Chevalier

Tracy Chevalier, Va néixer a Washington l’any 1962, és una escriptora d’èxit pel que fa a novel·la històrica. La seva carrera va començar amb el llibre “El blau virginal”, aquest llibre està basat en les religions que hi havia a la Catalunya nord entre cristians i hugonots. Puc dir que està molt bé. Aquesta autora, però, el seu èxit principal li va arribar amb el llibre “La noia de la perla”.Un llibre basat en la creació del famós quadre “La jove de la perla” del pintor holandès Vermeer.

La Tracy Chevalier va créixer a Washington. Es va graduar en batxillerat en la Bethesda Chevy Chase Hihg School en Bethesda, Maryland. Després de rebre “Bachelor in Arts”en anglès de l’Oberlin College (Bachelor of Arts de Lletres). (El títol s’atorga després d’haver completat un programa de 4 anys en la disciplina d’art, música o humanitats). Es va traslladar a Anglaterra l’ any 1984, allà va començar a treballar com editora de referències de llibres. Va deixar aquesta feina l’any 1993 i va comenzar un posgrau d’escriptura creativa a la Universitat d’East Amglia.

El seu últim llibre, publicat al març de 2007 porta el títol “El mestre de l’innocència” i tracta dels nens que varen ser veïns de William Blake (poeta, pintor i místic anglès).

Actualment està treballant en la novel·la titulada “Ella vende conchas”. Basada en la història de Mary Anning, una col·leccionista de fòssil anglesa de S-XIX. Va ser una persona rellevant i pionera en els camps dels fòssils i paleontologia.


Bibliografia:

La noia de la perla
La joven de la perla

El blau virginal
El azul de la virgen

Àngels fugaços
Angeles fugaces

La dama I l’unicorn
La dama y el unicornio

El mestre de l’innocència
El maestro de la inocencia