El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




divendres, 2 de gener del 2009

NOTÍCIES

Amics del Racó del llibre. Penjo unes quantes notícies per posar-vos al dia de tot el que anat passant en el món literari.
.
31/12/2008
Arriba el llibre electrònic.
El futur ja ha arribat a la indústria editorial. Ja s'ha posat a la venda a Catalunya un suport que obre les portes a un nova manera de llegir: el llibre electrònic. Les llibreries Happy Books són les primeres que els han posat a la venda. D'entre els avantatges que assenyalen en destaca el pes: un "e-book" és molt més lleuger que no pas els llibres tradicionals. Els models més barats costen al voltant de 300 euros. S'hi poden emmagatzemar centenars de llibres, que es descarreguen de pàgines web a un preu inferior al dels llibres tradicionals. En català, però, encara no n'hi ha cap de disponible.El primer pas cap al llibre electrònic l'ha fet l'Estat. Aquest dimecres ha aparegut per darrera vegada el "Butlletí Oficial de l'Estat" (BOE) en paper. Al cap de tres segles i mig d'edició impresa, amb l'inici del 2009, el BOE només es podrà consultar en format digital. Aquesta decisió suposarà per a l'Estat un estalvi de prop de sis milions d'euros.El sector editorial, per la seva banda, es mira amb reticència el llibre electrònic. Temen que els passi com a la indústria musical i es vegin afectats per la pirateria.
.
.
28/12/2008
Mort al 81 anys el politòleg Samuel Huntignon, l’autor d’ “El xoc de civilitzacions”
El politòleg nord-americà Samuel Huntington, autor del famós llibre "El xoc de civilitzacions", va morir dimecres passat a l'edat de 81 anys a la localitat de Martha's Vineyard a l'estat de Massachusetts, als Estats Units. L'assaig de Huntington, aparegut el 1996 i traduït a una quarantena d'idiomes, va ser un revulsiu per la manera com examinava les relacions internacionals en els anys posteriors a la guerra freda. El politòleg va escriure 17 llibres i 90 articles sobre el govern nord-americà, la democratització o les polítiques de desenvolupament. La seva mort l'ha anunciat el web de la Universitat de Harvard, on va ser professor durant 58 anys.

Samuel Huntington ha estat reconegut internacionalment per la seva visió d'un xoc de civilitzacions que desenvolupa la idea que, en el món posterior a la guerra freda, els conflictes violents no oposen els estats sinó que neixen de les diferències culturals i religioses que hi ha entre les grans civilitzacions


25/12/2008
Mor als 78 anys l'escriptor, dramaturg i Nobel de Literatura Harold Pinter
El dramaturg britànic Harold Pinter, premi Nobel de Literatura l'any 2005, ha mort als 78 anys a causa d'un càncer d'esòfag que tenia des de feia temps. Dramaturg, guionista i poeta, Pinter estava considerat el màxim exponent de l'art dramàtic anglès de la segona meitat del segle XX. Deixa un llegat de 29 obres de teatre, entre les quals destaquen "La festa d'aniversari", "Tornar a casa" i "Vells temps". El seu estil va ser emmarcat dins del teatre de l'absurd, i cap als anys 70 va començar a endinsar-se en l'aspecte polític adoptant una postura d'esquerres. En les seves obres, Pinter ha criticat les violacions als drets humans i la repressió

20/12/2008
La Nit de Santa Llúcia celebra la seva 58a edició
Aquest any s’ha cel·lebrat la 58a Nit de Santa Llúcia - Festa de les Lletres Catalanes, organitzada per Òmnium Cultural i que atorga tretze importants premis.Per primer cop a la seva història, aquest any els premis han estat lliurats al començament de l'acte, i transmesos en directe per TV3. Els pemiats han estat; el novel·lista Lluís-Anton Baulenas ha obtingut el Premi Sant Jordi amb l'obra El nas de Mussolini, «una història ambientada a la Catalunya dels anys de la dictadura de Primo de Rivera (1923-1930). El Premi Carles Riba de poesia ha estat atorgat a Sebastià Alzamora pel seu poemari La part visible, inspirat en l'obra de Ramon Llull i el Premi Mercè Rodoreda de contes i narracions se l'ha endut Víctor Alexandre per l'obra Set dones, que són set contes protagonitzats per set dones relacionades amb un home que està en coma en un hospital.

18/12/2008
Surt a la venda l'últim llibre d'Ana María Matute, "Paraíso inhabitado"
Després de vuit anys de silenci, s'ha posat a la venda l'últim llibre d'Ana María Matute, "Paraíso inhabitado". L'obra està protagonitzada per una dona, Ariadna, i recrea una història que comença als anys vint i arriba fins a la postguerra. En l'argument de l'obra, el desig i el poder de la imaginació hi tenen també un paper important. Ana María Matute ha assegurat que no es tracta d'una novel·la autobiogràfica, encara que hi ha elements de la seva vida en la història de la protagonista. Ana María Matute, de 82 anys, és autora de més de quaranta obres, entre les quals l'aclamada "Olvidado Rey Gurú".

17/12/2008
Mor l'escriptor barceloní Francisco Casavella als 45 anys
L'escriptor barceloní Francisco García Hortelano, més conegut per Francisco Casavella, ha mort d'un atac de cor als 45 anys. La seva novel·la "Lo que sé de los vampiros" va ser la guanyadora de l'ultima edició del Premi Nadal. "El triunfo", "Quédate" i "El día del Watusi" són altres obres d'aquest escriptor, considerat un dels més prometedors de la narrativa espanyola.
Per més informació 3cat24.cat


3 comentaris:

Mireia ha dit...

No sé si tindrà exit el tema del llibre electrònic, però perdrà una mica la gràcia; el tacte del paper, l'olor de llibre vell o nou...no serà el mateix.

Això sí serà més ecològic, més còmode, més barat...

Ja veure'm com acaba tot

Rosa ha dit...

A mi també m’agrada poder tenir els llibres a les mans, llegir-los acariciar-los i estimar-los, però tot sigui per ajudar al medi ambient i no es gasti tant paper.

Fins aviat

Anònim ha dit...

Efectivament, l'estalvi en paper és positiu, però jo em resisteixo a que els llibres passin a la història!!!!!