El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 27 de novembre del 2008

Margaret Eleanor Atwood


Margaret Eleanor Atwood, Premi Príncep d’Astúries de les lletres 2008. Va néixer a Ottawwa (Canadà) el Novembre de 1939. Poetessa, novel·lista, critica literària i activista política, reconeguda mundialment per la seva obra. És la segona de tres germans. De molt petita li va agradar llegir tot tipus de literatura des de novel·les de misteri fins contes dels germans Grimm, també li agradaven histories sobre Canadà i els còmics.
Margaret Atwood, va començar a escriure als 16 anys. En 1957 va començar els estudis universitaris, va ser en aquella època quan va començar a escriure poesia. L’any 1961 és va graduar en filologia Anglesa, amb estudis de francès i filosofia. Aquest mateix any va guanyar la Medalla E.J.Pratt pel seu llibre de poemes”Double Persephone”. Va fer estudis de post grau i masters, va ser professora en varies universitats tant de Canadà con EEUU.

S’ha casat dues vagades, amb el seu últim marit ha tingut una filla. Ha estat vicepresidenta de l’Unió d’Escriptors del Canadà, des de 1980 Presidenta de l’Internacional PEN, una associació d’escriptors per fomentar la llibertat d’expressió i d’alliberar als escriptors que són presoners polítics. Va ser elegida sòcia majoritària del Massey College en la Universitat de Toronto, també conte amb setze títols honoris causa, incloent un doctorat en Victòria College, està incloguda en el passeig de la fama de Canadà. És membre de la Royal Society de Canadà i de l’Order of Canadà i també membre honorari de l’Academia Americana de les Arts i les Ciències.

Margaret Aswood ha escrit novel·les de diferents gèneres també poesia i fins i tot algun llibre infantil; també ha escrit guions per televisió.

Normalment se la descriu com una escriptora feminista, ja que aquest tema està present en algunes de les seves obres. La seva obra s’ha centrat en l’identitat nacional del Canadà, les relacions d’aquest país amb EEUU i Europa, els drets humans, etc.. Ha guanyat molts premis literaris, tant en poesia, novel·la.

Sempre ha estat interessada en els drets humans i és membre actiu d’Amnistia Internacional.

Margaret Atwood ha continuat escrivint fins l’actualitat i l’últim premi que ha rebut és el Príncep d’Astúries de les lletres