El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 23 d’octubre del 2008

Llibre-DVD: ‘L’home més valent del món’


Novetats de la biblioteca "Infantil"

Montserrat Balada. Il·lustracions de Sebas Martín. Col·lecció Ginjoler. Ed. El Cep i la Nansa, 2008.
A partir de 5 anys.
Els infants sords poden llegir com qualsevol altre dels seus companys? Els autors d’aquesta sèrie d’àlbums –quatre fins ara– han aportat al món del llibre un recurs tan inèdit com útil
El text del conte té l’adaptació a la llengua de signes catalana, la que s’utilitza com a sistema de comunicació oral entre les persones sordes. En cada làmina, les paraules tenen la interpre-tació paral·lela amb el seu signe facilitant així la comprensió del lector. Els petits que no són sords, i els adults que ho vulguin, si s’han de relacionar amb algun infant que sí que ho és, disposen també de la versió escrita per a lectors en general.
L’argument és adequat a la intenció moral de fons: dos petits protagonistes tenen un oncle que viu en un altre país, que és un aventurer, i que els envia fotos dels viatges. Per a ells és una mena d’heroi. I descobreixen, quan els visita per primera vegada, que l’oncle és cec. La imatge de l’ídol és substituïda per la de l’esforç i la voluntat personal. Ser sord o ser cec és només una característica i no una barrera per viure plenament.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Fantàstic, com la resta de títols de la col·lecció Ginjoler amb adaptació a la llengua de signes catalana... ja era hora que algú apostés per aquest tipus de format.
Enhorabona!!!

Rosa ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Rosa ha dit...

Hola anònim,
El format i l'idea amb varen semblar molt bé. Aquest llibre es troba a la biblioteca d'Hostalric i està l'abats de totes les persones que el demanin