El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 16 d’octubre del 2008

El blau virginal


Autora: Tracy Chevalier
Editorial: La Magrana
Edició: febrer de 2004
Pàgines: 267



Aquesta és l’historia de dues dones, Ella Turner i Isabelle, varen néixer amb quatre segles de diferència. Ella vivia als EUA i era llevadora, però per raons de feina del seu marit van anar a França, Ella va tenir uns somnis que la varen portar a començar la recerca dels seus avantpassats. Quan comença la recerca també va coneixen la historia de la Isabelle, una dona que va viure una època en què a França hi havia la religió Església Protestant Reformada o Calvinisme, també se'ls coneixia com a Hugonots. Aquesta noia per un fet que li va passar de petita amb una imatge de la Verge Maria, per culpa de la religió protestant, que es va estendre per una part de França (aquesta religió no creia amb imatges i Sants) va ser molt mal vista als ulls de la gent del poble. Quan es va casar ho va fer per força, la família del seu home no la varen voler mai, pel fet que li va passar de petita. Quan es va tornar instaurà la religió catòlica a aquella par de França tota la família va haver de fugir a Suïssa, però ella seguia amb la seva devoció a la Verge Maria i amb el seu blau virginal, la qual cosa la va fer molt desgraciada. Una novel·la amb moltes intrigues i també a vegades molt trista, els somnis que té la protagonista la porten a continuar la recerca fins al final, al mateix temps, coneix en Jean-Pol, un bibliotecari que l’ajuda, però que l’omple de dubtes pel que fa a la relació de parella. L’he trobada una novel·la magnífica, molt ben escrita, interessant i fàcil de llegir.

1 comentari:

Mireia ha dit...

A mi és una novel·la que em va agradar molt. Tot i que l'autora és molt més coneguda per "La noia de la perla",a mi aquest llibre em va agradar molt més