El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 25 de setembre del 2008

El llibreter de kabul


El librero de Kabul
El llibreter de Kabul

Autora: Asne Seierstad
Editorial: Maeva/ castellà - Edicions 62 / català
Edició: desembre de 2003
Pàgines: 269

El llibre és el primer que llegim aquesta temporada en el club de lectura de la Biblioteca de Girona. Hi ha hagut comentaris de tota mena, però en definitiva ha agradat a tothom.
Aquest llibre ha estat per a mi tot una font d’informació pel que fa a la cultura i la forma de vida d’alguns habitants d’Afganistan i de la seva història més recent. Ja tenim molta informació del tema, peró aquesta és més de primera mà, ja que l’autora va viure una temporada a la casa dels protagonistes, la família de Sultan Khan. El que explica en el llibre, unes són histories viscudes i d’altres explicades per membres de la mateixa família. Aquesta família és de classe mitjanament alta dintre la societat afgana, una mica culta, el Sultan té una llibreria a Kabul. El llibre, reflexa des de l’ocupació Russa, la dels Talibans i fins la seva edició tot havent passat uns quants anys, el país continua molt malament com podem veure massa sovin a les notícies. També explica la piràmide pel que fa a l’estatus familiar, els que estan a dalt i els que estan a la seva base. El que senten les dones afganeses quan porten la Burka, i també la seva dIscriminació en la vida familiar, el treball i en la forma que les casen. El llibre és molt interessant i per a mi ha estat molt fàcil de llegir, segurament perquè el tema m’interessava,