El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 3 de juliol del 2008

Sánchez Piñol torna a les llibreries amb "Tretze tristos tràngols"

01/07/2008
Després de tres anys, Albert Sánchez Piñol torna a les llibreries amb el recull de contes "Tretze tristos tràngols". Utilitzant escenaris estranys i fantasiosos, a l'estil Piñol, l'autor de "Pandora al Congo" o "La pell freda" fa un retrat de la condició humana. Ho fa des del seu vessant d'antropòleg.
Albert Sánchez Piñol s'ha fet un espai en la literatura catalana però també en la internacional. Va debutar el 2001 amb un relat curt titulat "Les edats d'or". El seu primer gran èxit va arribar amb "La pell freda", una novel·la que ha estat traduïda a 37 idiomes diferents, entre els quals el xinès i el coreà. No va ser un cop de sort, perquè va tornar a repetir fortuna amb "Pandora al Congo", la seva última novel·la publicada fa tres anys. Després de tant de temps, els lectors assidus a Piñol esperaven amb candeletes els nous textos de l'escriptor barceloní. L'espera s'ha acabat ja que aquest dimarts surt el recull de contes titulat "Tretze tristos tràngols". Tretze relats, número que de ben segur no està triat a l'atzar, que només tenen en comú que són tretze, són tristos, pessimistes i que els personatges passen tràngols. La resta cal llegir-la.