El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.
dijous, 7 de juny de 2012

Amb l'aigua fins el coll

Petros Márkaris
Tusquest Editors
Llengua catalana
Pàgines: 238

Un calorós diumenge de l’estiu de l’any 2010, el comissari Kharitos assisteix al casament de la seva filla Katerina, aquesta vegada per l’església i amb fanfàrria musical inclosa. L’endemà, just després d’arribar a la comissaria, li comuniquen l’assassinat de Nikitas Zisimópulos, antic director del Banc Central, degollat amb una espasa. El macabre homicidi coincideix amb una campanya que algú, sota l’empara de l’anonimat, ha emprès contra els bancs, animant els ciutadans a boicotejar les entitats financeres i a no pagar-ne els deutes i les hipoteques. Grècia, al caire de la bancarrota, passa per un moment molt crític, i la població no dubta a sortir al carrer per queixar-se de les retallades dels sous i les pensions. Per acabar-ho d’adobar, Stathakos, el cap de la brigada antiterrorista, defensa que l’assassinat de Zisimópulos podria haver estat perpetrat per terroristes. Kharitos, que en discrepa totalment, se les haurà d’empescar amb els seus dos ajudants per resoldre un cas que tot just ara comença.

Martí
El llibre ens situa a la Grècia actual, en plena crisi, retallades i revoltes socials. Enmig d'aquest caos es produeixen uns assassinats de persones relacionades amb les altes esferes financeres,i l'aparició de cartells incitant a no pagar els deutes als bancs. Se n'encarregarà el comissari Kharitos, que ja te uns quants llibres darrere. El que més sobta és la seva normalitat ; no té greus problemes d'autoestima, té una família normal ... Un personatge que trobareu molt proper, i que ràpidament us fareu vostre. En definitiva, un bon llibre per passar una estona entretinguda