El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 8 de març del 2012

Jaume Pòrtulas i Sergi Grau: "Cada època s'ha de valorar en els seus propis termes, si es pot"

02/03/2012 L
L'un és catedràtic de filologia grega a la Universitat de Barcelona; l'altre, doctor en filologia clàssica. Han treballat junts en el volum 'Saviesa grega arcaica', on proposen un viatge estimulant i molt enriquidor fins als inicis de la filosofia occidental
Del Renaixement ençà hi ha hagut un interès molt absorbent i directe pel món antic. Aquest interès, però, no ha estat el mateix: al segle XVII atreien molt l'antiguitat tardana i Bizanci, entre altres coses perquè era un tipus de poder despòtic i sagrat, l'època en què els monarques es consideraven gairebé com déus; durant la Revolució Francesa, en canvi, la República romana -no pas l'Imperi- es va posar de moda. Una mica més tard passaria el mateix amb l'Atenes de Pèricles.