El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dilluns, 20 de febrer del 2012

S'inaugura l'exposició 'Nosaltres, els valencians 1962-2012'

16.02.2012
 A la Universitat de València • A l'abril farà cinquanta anys de la publicació d'aquesta obra de Joan Fuster
'Són cinquanta anys de "Nosaltres, els valencians" de Joan Fuster i hem volgut commemorar-los situant el llibre en la trajectòria de Fuster i en el País Valencià d'aquella època i tenint en compte les repercussions que ha tingut. Aquests són els motius centrals de l'exposició 'Joan Fuster. Nosaltres, els valencians 1962-2012'. Al costat d'això, també hem volgut fer ressaltar la importància del seu llegat, que es conserva a la casa-museu de Sueca, especialment el seu arxiu i la col•lecció d'art que conservava', explica a VilaWeb Francesc Pérez i Moragón, un dels comissaris de l'exposició.

Joan Fuster (Sueca, País Valencià, 23 de novembre del 1922 - ibídem, 21 de juny del 1992), va ser un escriptor valencià en llengua catalana. Tot i que va ser més reconegut popularment per la seua obra principal, l'assaig històric Nosaltres, els valencians, el seu llibre més influent,[1][2] la seua tasca investigadora i editorial abraça diferents facetes i camps de coneixement, incloent-hi lingüística, història, filosofia i turisme. Està considerat l'assagista valencià més important del segle XX.