El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




diumenge, 15 de gener del 2012

Torna Vassili Grossman

11/01/2012
Galaxia Gutenberg ultima l'edició del monumental 'El libro negro' de Vassili Grossman i Ilya Ehrenburg, en què els dos escriptors denuncien les matances de jueus soviètics durant la Segona Guerra Mundial
 Al costat d'Ilya Ehrenburg, Vassili Grossman va recopilar informes i testimonis per al Llibre negre que el Comitè Antifeixista Jueu planejava publicar. A l'octubre de 1947 la potència soviètica va proscriure el llibre, va confiscar les proves d'impremta i va destruir-ne els exemplars de l'edició. Una còpia del manuscrit, però, va ser passada clandestinament cap a l'estranger i publicada en diverses llengües. Una versió molt més completa va ser publicada pel Museu de la Shoah "IAD Vashem" a Jerusalem, a principis del 1988, vint anys després de la mort d'Ehrenburg, que va demanar que no sortís a la llum fins llavors. Galaxia Gutenberg és a punt de publicar la primera versió en castellà d'aquest document corprenedor de gairebé mil pàgines. Serà la referència número cent del seu catàleg de narrativa.