El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




diumenge, 15 de gener del 2012

Retrat d'un criminal d'estat

04-01-2012
La periodista Gemma Aguilera ha guanyat l'últim premi Octubre d'assaig amb 'Agent 447. L'home que va detenir el president Companys' (Edicions 3i4), en què repassa la biografia del policia, espia i extorsionador Pedro Urraca
Furgar arxius històrics pot semblar una feina grisa i poc engrescadora, però de tant en tant permet arribar a recompenses que aconsegueixen reconfigurar la història. Això és justament el que li ha passat a la periodista d' El Temps Gemma Aguilera, que, mentre preparava un reportatge amb motiu del 70è aniversari de l'afusellament de l'expresident de la Generalitat de Catalunya Lluís Companys, va començar a descabdellar el fil vital de l'agent que el va detenir, Pedro Urraca, fins a arribar als 15 dietaris en què el policia va narrar, durant gairebé set dècades, una vida acomplexada per l'ambició i el seguit de baixeses que va arribar a cometre en nom seu.