El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.
diumenge, 15 de gener de 2012

El llibreter de Kabul

Asne Seierstad
Traducció. Carla Sans
Editorial: Edicions 62 - 5a edició
Primera edició: novembre de 2003
Llengua catalana
Pàgines: 253

Aquesta llibre reflecteix la vida d'una família afganesa de classe mixa a Kabul després de la derrota dels talibans. L'autora, periodista de guerra, que acompanyava les tropes del L'Aliança del Nord, va anar a comprat llibres a la llibreria del Sultan Kan, el llibreter. Li va demanar per instal•lar-se a casa seva per escriure durant un any. Va escriure tot el que va veure i a més vivències familiars que li van explicar les dones de la família. És un llibre on podrem veure que en la piràmide familiar les dones no tenen ni veu ni vot. Són els homes els que s'ho maneguen tot. El cap de casa, en aquest cas en Sultan, manava a tothom i s'havia de fer el que ell deia, això era vàlid per a tota persona que visques a casa seva.

Un llibre interessant però molt dur, per conèixer la cultura d'aquest país, encara que a la nostra forma d'entendre i viure ens esgarrifa. També veurem que no és just per a ningú que estigui sotmès a un altre, encara que no sigui dona.