El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




divendres, 30 de desembre del 2011

Premi Gourmand per a 'Històries del motel', de Miquel Berga

Premi Gourmand per a 'Històries del motel', de Miquel Berga
28/12/2011
El llibre de Miquel Berga ha guanyat en la categoria de llibre de cuina en català. Competirà per la categoria de millor llibre de cuina del món durant la final que tindrà lloc al març del 2012 Històries del Motel. 50 Anys de L'Hotel Empordà (Ara Llibres, 2011), de Miquel Berga, ha estat distingit pels Premis Gourmand dins la categoria Best Food Literature publicat en català el 2011. La distinció suposa la seva candidatura oficial a obtenir el Premi Gourmand Internacional, que es distribueix en més de quaranta categories i en el qual l'any passat van concórrer més de 8.000 títols de 154 països. Considerat el Nobel de la literatura gastronòmica, el veredicte es donarà a conèixer el 6 de març del 2012 com a preàmbul de la III Fira dels Llibres de Cuina de París. Més Informació: http://www.ara.cat/llegim/Ara_llibres-Hotel_Emporda-Miquel_Berga-Premi_Gourmand_0_617338376.html

El Premi
El Gourmand World Cookbook Awards és un premi internacional, obert a totes les llengües, que es dona als treballs que tenen a veure amb el periodisme i la literatura gastronòmica, de cuina i de receptes. Es van fundar pel francès Edouard Cointreau a l'any 1995. La participació és lliure, fent-se primer una selecció per país i d'entre ells s'escull el "millor del món". Davant la intensa activitat editorial de Catalunya, Gourmand ha creat una competició especial per als llibres en llengua catalana. Enfront d'una mitjana de 100 països per any, els millors llibres de cuina i del vi de Catalunya han rebut diversos Gourmand Awards. Jaume Fàbrega l'ha obtingut en diverses ocasions. A més de les obres de referència publicades per Jaume Fábrega, cap destacar els llibres d'Enric Ribera, Vicent Marquès Carbonell, Mireia Carbó, Ramon Morató i molts més. Després de rebre un Gourmand Award pel seu llibre Bojos per la Cirera, Laura Gosalbo va arribar a acords editorials per a traduir la seva obra a l'anglès i a l'alemany.