El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 17 de novembre del 2011

De parte de la princesa muerta

Kenize Mourat
Editorial: Tusquets 2008
Llengua Castellana
Pàgines 582

En aquest llibre coneixereu la cort de l'Imperi Otomà i les vivències de la Selma, la filla d'una sultana, que no és va sentir mai estimada. Comença amb el declivi de l'Imperi Otomà duran la primera Guerra Mundial.
 En la primera part del llibre coneixereu Estambul en tot l'esplendor de l'època i la forma de viure l'alta societat, però també els problemes que el va portar apostar pel bàndol perdedor en el transcurs de la Primera Guerra Mundial.
En la segona part anireu a Beirut, veureu el trencament de la família i el seu exili, on la pobresa i l' aïllament fa acte de presencia.

 La tercera part i la més llarga veureu que la protagonista pren una decisió dràstica per canviar de vida i es promet al rajà de Baldepur, a l'Índia Aquí la Selma s'ha de acostumar a una cultura completament diferent a la seva, s'ha de posar vel i viure sense presencia, sempre darrera de les reixes de fusta dels palaus, cosa que ella mai accepta, també el seu fracàs matrimonial a causa de la falta de comunicació i de i la submissió dels seu mandataris a l'ocupació anglesa.

La quarta par la troben a Paris, ella i el seu fidel eunuc Zeynel, arriben al començament de la Segona Guerra Mundial on ella té la seva filla i autora de la novel•la en un ambient de fam i misèria.

Una novel•la de les Mil i una Nit, però amb un rere fons trist i d'abandó de les persones estimades per la protagonista, la qual cosa la porta a situacions límits un munt de vegades.