El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 9 de juny del 2011

Institució de les Lletres Catalanes, indignat per la ignorància i la supèrbia de Cultura

El director general del Patrimoni cultural, Joan Pluma, confirma que la Biblioteca Nacional de Catalunya i l'Arxiu Nacional de Catalunya no formaran part de la nova Agència del Patrimoni

07.06.2011
L'avantprojecte de llei de simplificació, d’agilitat i restructuració administrativa i de promoció de l’activitat econòmica (pdf) deroga la llei de 1987 que erigia la Institució de les Lletres Catalanes i la llei del 2008 que erigia el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA). Aquestes dues institucions passen a ser, a la pràctica, mers consells assessors. I si el president del CoNCA, Francesc Guardans, s'ha declarat en 'radical desacord' amb l'avantprojecte de llei, el degà de la Institució, Francesc Parcerisas, ha anat més enllà, fins al punt de manifestar a VilaWeb la seva 'indignació per la ignorància barrejada amb la supèrbia' del Departament de Cultura.