El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 5 de maig del 2011

Alícia Ventura Geis

Nascuda a Barcelona en el si d’una família d’ascendència gironina, Alícia Ventura Geis és escriptora, rapsoda i traductora. Escriu narrativa des de fa anys i Lluny de la ciutat és la seva primera novel•la publicada. És membre del Centre Català del Pen Club Internacional i ha estat guardonada amb el premi d’Honor Especial per un fragment de Lluny de la Ciutat (juny de 2007) i pel Premi d’Honor per un fragment de l’obra Avierna (juny de 2008), ambdós atorgats per El Capítol Nobiliari dels Homes de Paratge del Principat de Catalunya.
La seva carrera professional, sempre lligada al món de les lletres, l’ha dut a actuar com a rapsoda en diversos recitals d’autors clàssics i ha realitzat, a l’Ateneu Barcelonès, la lectura fragmentada del llibre El Retorn d’Hug Roger, de l’escriptora Assumpció Cantalozella.

Com a traductora ha realitzat la traducció de diversos gèneres per als mitjans audiovisuals. En aquest sentit ha traduït sèries de dibuixos animats com La família Robinson, En Dartacà i els tres gossos mosqueters, La petita Polon, Les aventures d’en Pepero, Chopy y la Princesa , emeses per TVE2; sèries d’humor com la nord-americana Archi, El Vividor o A la tercera va la vençuda, també emeses per TVE2; pel•lícules com Gènesis II (emesa per TV3), Constance, Jane Austen in Manhattan, i Roseland; i els documentals El río Tana i la Màgia del Dofí (emesos per TVE2), entre d’altres.