El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.
dijous, 21 d’abril de 2011

Nuria Martí Constans

Delictes quotidians / Xaier Castillon - Diari el punt - Comarques de Girona 21.04.2011
Després d'haver quedat finalista del premi Casero amb la novel•la Hores prohibides (2009), l'escriptora maresmenca resident a Girona Núria Martí Constans ha publicat dos llibres de lectura fàcil per a adults, Les mateixes estrelles (2010) i la recent Trampa de foc, i ara també acaba de sortir el seu quart llibre en dos anys: el recull de contes Naturalesa humana (CCG). “Hores prohibides va ser el començament de tot: va anar molt bé i està exhaurida. En queden quatre exemplars a la Llibreria 22”. A la llibreria que organitza el premi Casero, hi va presentar fa poc Naturalesa humana, acompanyada per Pep Prieto, i el 6 de maig hi tornarà per presentar amb Roger Casero Trampa de foc –sobre els fets que van inspirar el dia de la dona treballadora– i l'edició en castellà de Les mateixes estrelles (Bajo el mismo cielo) que ella mateixa ha traduït, com també ho està fent ara amb Trampa de foc. Martí, professora del Consorci de Normalització Lingüística, ha escrit aquests dos llibres de lectura fàcil per a adults nouvinguts o amb problemes de comprensió lectora.


Els primers 9 contes dels 24 que inclou Naturalesa humana van guanyar el premi Sant Jordi 2008 de Sarrià de Ter i la resta s'han publicat en algunes revistes o són inèdits. “Són històries quotidianes de delictes humans, petits o grans, narrats amb força ironia, excepte en algun cas de delicte en majúscules com ara la violència masclista”, explica l'autora, que dissabte estarà signant llibres a la Rambla de Girona.

Llicenciada en Filologia Catalana és professora de català per adults. Ha estat col•laboradora de la Revista de Girona i és jurat dels Premis de Narrativa Sant Narcís i del Concurs Artístic i Literari dels Amics de la Unesco de Girona