El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.
dijous, 24 de març de 2011

L’home de la maleta

Ramon Solsona
Premi Sant Jordi 2010
Editorial Proa
Llengua catalana
Edició febrer 2011
Pàgines: 295
.
L’home de la maleta es diu Venerando. És un jubilat que es cansa de viure sol i decideix vendre’s el pis, donar la part d’herència a les tres filles i anar a viure amb elles el que li resta de vida. El que no sap és cada casa és un món i els móns de les filles eren molt diferents i complicats.
El llibre està escrit amb clau d’humor, però té un rere fons trist i fosc, pel que fa a la vida del personatge. Un llibre on trobareu trossos de cançons dels anys 40 i 50. Algunes fins i tot les he recordades i llegia entonat la cançó. També l’autor escriu amb un català de l’època, saltant-se una mica la normativa, és això, crec jo, el que dona el to d’humor que el fa divertit.
Un llibre que es llegeix amb un no res i et fa gaudir de la lectura.