El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.
dijous, 10 de març de 2011

'El secret de Picasso' construeix un misteri a partir l'estada de l'artista a Horta de Sant Joan

Francesc Miralles indaga sobre els secrets de Picasso
"Tot el que sé ho he après a Horta" és l'enigmàtica frase que Pablo Ruiz Picasso va pronunciar a Horta de Sant Joan durant els mesos que hi va passar l'any 1898. Ha servit com a punt de partida a l'escriptor Francesc Miralles per construir una ficció sobre la desaparició d'un quadre clau per entendre l'obra picassiana.
09/03/2011
Durant la seva joventut, Pablo Picasso (1881–1973) es va instal•lar uns mesos a Horta de Sant Joan. Molts anys després d'aquesta estada, el periodista Leo Vidal rep l'encàrrec per part d'un galerista de Sitges de localitzar un quadre de Picasso que conté la clau de la seva creativitat. Rere la pista de l'enigmàtic quadre, Leo Vidal viatja de Barcelona a Sitges, a l'illa de Buda –en ple Delta de l'Ebre– i a Horta de Sant Joan en una investigació trepidant que es converteix ràpidament en una carrera plena de trampes i perills.
El secret de Picasso és la tercera aventura de Leo Vidal després d'El Quart Reich (2007) i La Profecia 2013 (2008). Francesc Miralles ha guanyat, entre d'altres, el premi de novel•la Ciudad de Torrevieja l'any 2009 amb L'última resposta (coescrit amb Àlex Rovira) i ha publicat una trentena de llibres.

Més informació: http://www.ara.cat/cultura/llibres/Francesc_Miralles-Pablo_Picasso-Edicions_62_0_440956136.html