El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.
dijous, 17 de febrer de 2011

Estremida memòria

Jesús Moncada
Editorial: La magrana/ Les ales esteses, 76
Edició: 1997
Pàgines: 350

He sentit a parlar molt bé de Jesús Moncada i tenia aquest llibre que me’l van regalar a l’escola d’adults, crec que més o menys quan va sortir. Fa uns dies va caure a les meves mans i vaig decidir llegir-lo. Feia poc havia vist en un dels blocs que segueixo que feia anys de la seva mort, potser aquest va ser uns dels factors principals per llegir-lo.
Estremida memòria explica una història que va passar l’any 1877 a la població de Mequinensa, però que no va sortir a la llum fins l’any 1997. La raó, unes cartes que va guardar uns dels personatges. Està dividida amb cartes i escrits i té capítols molt curts la qual cosa l’hauria de fer de fàcil lectura, però no és el que m’ha passat a mi. La història enganxa des del començament, però és un pel enrevessada, surten tants personatges que els perds la pista i no saps ben bé qui són.. Encara que li penso fer na segona lectura més endavant ja que la història, com he dit abans, està molt bé.