El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 24 de febrer del 2011

COBRA

Frederick Forsyth
Editorial Paza&Janes Editores
Llengua castellana
Pàgines: 384
Edició: 2011

La indústria de la cocaïna suposa milers de bilions de dòlars l'any per als càrtels de droga. El seu consum és el culpable d'una misèria incalculable, de pobresa i de mort. De manera lenta, gradual i inexorable es va propagant... És una plaga que s'ha de frenar. A un home anomenat Paul Deveraux, un intel•lectual, despietat i ex agent del cos d'operacions especials de la CIA, se li encarrega el que sembla una missió impossible: acabar amb el tràfic de cocaïna. Tot el que necessiti, homes, recursos i diners es posen a la seva disposició.
La missió no finalitzarà fins que hagi aconseguit el seu objectiu. Fins ara, la indústria de la droga estava acostumada a que els governs del món la tinguin en el punt de mira, però sempre respectant les regles del joc. Però ara tot val en aquesta guerra bruta.
Després de cinc anys d'espera, per fi arriba un nou thriller del gran mestre del suspens. La seva última novel•la, El afganès, ha venut a Espanya més de 100.000 exemplars. Com sempre, Forsyth ha realitzat una meticulosa tasca de recerca i ha aconseguit un contingut documental fascinant. Com a part d'aquest procés, l'autor va viatjar el 2009 a Guinea Bissau, anomenat per l'ONU com «narcoestat», on es va veure immers en un cop d'estat contra el president Joao Bernardo Vieira.

Frederick Forsythse convertir, amb 19 anys, en el pilot més jove de la Royal Airforce. Després d'uns anys de servei militar, i després de passar temporades Màlaga i Tànger, va decidir dedicar-se al periodisme, primer a l'agència Reuters i després a la BBC, perquè «era l'únic treball que em permetia viatjar i decidir el meu propi horari».

La seva primera novel•les, Xacal, es va publicar el 1971 i va ser un gran èxit mundial. La mateixa acollida van tenir les seves obres posteriors, entre les quals cal destacar Odessa, Els gossos de la guerra o El quart protocol, moltes d'elles portades al cinema. A causa del seu passat com a periodista el contingut de les seves novel•les està molt proper a la no ficció i es basa en un treball de recerca impecable, facilitant tot tipus de detalls tècnics. No en va, els seus contactes són múltiples i molt ben posicionats