El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.
dijous, 4 de novembre de 2010

Mor Harry Mulisch, un dels escriptors holandesos més famosos del segle XX

31/10/2010
Harry Mulisch, un dels escriptors holandesos més internacionals, ha mort als 83 anys a Amsterdam a causa d'un càncer. Mulisch era l'últim representant dels "tres grans", el trio literari nacional per excel•lència, que formava amb Willem Frederik Hermans i Gerard Reve, ja desapareguts.

La seva obra ha estat clarament marcada per la Segona Guerra Mundial. Mulisch havia publicat deu novel•les, desenes de relats, obres de teatre i molts articles. A més, dos dels seus llibres van ser adaptats a la gran pantalla. "El atentado" va guanyar un Oscar el 1987 a la millor pel•lícula estrangera, a més d'un Globus d'Or, una cinta que va dirigir el seu compatriota Fons Rademaker. I el 2001 el director Jeroen Krabbé va portar al cinema "El descubrimiento del cielo", la seva novel•la més ambiciosa.
http://www.3cat24.cat/noticia/915266/ociicultura/Mor-Harry-Mulisch-un-dels-escriptors-holandesos-mes-famosos-del-segle-XX