El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 28 d’octubre del 2010

El Tibet trenca el seu silenci

Causes i realitats d’una revolta
Tsering Woeser
Editorial Pagès editors
Edició 2008
Pàgines: 206

Sinopsi
El març de 2008 els tibetans van sortir al carrer per manifestar-se contra l’ocupació del seu país i contra les polítiques d’assimilació que el govern xinès ha desenvolupat al Tibet durant les darreres dècades. Mai des de l’any 1959 s’havia produït una revolta popular tant generalitzada. La “primavera tibetana” va agafar de tot desprevingudes unes autoritats xineses que va respondre amb l’únic llenguatge que coneixen: la repressió

Tsering Woeser dóna veu a aquells crit de llibertat. L’autora revisa i analitza les causes del ressentiment i la frustració que avui dia amaren la societat tibetana i desmunta sense complexos un per un tots els arguments del suposat “alliberament” del Tibet reclamat per Pequin. Les pàgines d’aquest llibre desprenen un anhel de llibertat massa temps amagat darrera la por. Per fi el Tibet trenca el seu silenci a traves de la veu de Tsering Woeser.

El racó del llibre
Un llibre molt interessant, destinat a aquelles persones que vulguin estar informats del que està passant i perquè està passant al Tibet. El llibre està dividit en capítols i cadascun porta un títol relacionat amb el que explica. A mig llibre trobareu un munt de fotografies d’’habitants del Tibet i al peu de foto la explicació.