El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 9 de setembre del 2010

Vida i destí

Vassili Grossman
Traducció Marta Rebón
Editorial: Cercle de Lectors/Galàxia Gutenberg
Edició 2008
Pàgines 1093
.
“La matinada del 22 de juny de 1941 començà l'Operació Barbarroja, la invasió alemanya de la Unió Soviètica. L'atac va ser per sorpresa ja que fins a la data, Alemanya i la Unió Soviètica eren aliats segons el Pacte Molotov-Ribbentrop d'agost de 1939, però tot i això els alemanys temien que els soviètics el trenquessin abans.”
http://ca.wikipedia.org/wiki/Operaci%C3%B3_Barbarroja

L’autor ens parla d’aquesta invasió. La forma d’actuar i pensar en la dictadura de Stalind. La defensa de Staligrand en la primera línea de foc. Les repressions a les persones que cometien errors o en algun fet o paraula donaven una petita idea contra el règim.
Menciona la neteja ètnica dels pagesos i persones sense afiliació al partit deportant-los a camps de treball. També parla de la defensa dels valors personals i les represàlies que reben les persones i la família en fer-ho. Comenta sobre els camps d'extermini alemany i la construció de les càmeres de gas i els forn crematoris.
Un llibre molt du, però amb una narració fabulosa, amb unes descripcions tant fantàstiques que dona la sensació de veure'n la fotografia.
Els 160 personatges estan dividits amb blocs, fins i tot a la part final del llibre per si de cas us perdeu, que és molt fàcil fer-ho, trobareu un índex de personatges i el lloc que li correspon a la novel•la.

Personalment em va costa molt entrar-hi, però a mig llibre em vaig enganxar i m’ha agradat molt.

He triat dos dels escrits que més m’han agradat:

Pàgina 92 capítol 18. Carta d’una mare al seu fill quan sap que la deportaran per ser jueva.

Pàgina 504 capítol 16. Una definició sobre el be i el mal.

En recomano la lectura