El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 17 de juny del 2010

Muntanyes Maleïdes

Pep Coll
Editorial: Empúries – Butxaca
Edició: 2002
Pàgines: 471

Aquest llibre recull un seguit de contes dels Pirineus. L’autor va recórrer una bona part dels pobles: Vall de Benasc, Alta Ribagorça, Pallars Jussà i Sobirà, Andorra i alt Urgell per parlar i escoltar a persones d’edat avançada que li van explicar tot un seguit d’històries sobre els Pirineus i la seva gent. En aquest cas El massís de la Maladeta, per la gent de l’època, muntanyes Maleïdes, i tot el que passava per aquell entorn. Troben històries de: neu, ossos, llops, serps, moros, minairons (bestioles petites que volen), encantades (coves), bruixes, dones, vistaires (fadrins que fan vistes a les noies solteres), morts, capellans, Bruixots, dimonis, pastors, criatures, beneits, espavilats, pagesos, sants, frares, bandolers, pobles i emigrants.

Una cosa molt interessant del llibre és el fet que l’autor, i amb lletra cursiva, informa sobre els contes que trobarem a continuació.
Darrer també porta un índex amb les persones que el varen ajudar amb les histories i del lloc on són.

Aquest llibre va dirigit als joves, però en el meu entendre, a partir de 16 anys.