El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 3 de juny del 2010

Estimat amic

Cartes. Textos
Pere Calders – Joan Triadú
A cura de Susanna Álvarez i Montserrat Bacardí
Editorial: Abadia de Montserrat
Edició: octubre de 2009
Pàgines. 291

Estimat amic és un llibre on hi trobareu un seguit de cartes que va escriure Pere Calders a Joan Triadú en el seu exili a Mèxic desprès de la Guerra Civil. Durant la seva lectura anireu veien de tot el que va significar l’exili, en aquest cas de Pere Calders i la colla d’escriptors catalans que és trobaven en el seu cercle d’amistats. Pere Calders no va arribar a connectar amb la gent del país tot i que diu que el van tractar molt bé, la seva gran dèria era tornar a Catalunya, també us adonareu de la forma en què va defensar la llengua catalana. Duran la llarga correspondència que va durar uns vint anys, anireu descobrint el gran respecte que Pere Calders tenia a Joan Triadú i l’agraïment i afecte que demostra a la persona que el va ajudar tant perquè per fer conèixer la feina literària del gran contista que ha demostrat ser Pere Calders, ja que Joan Triadú va confiar en ell des que va arribar a les seves mans un conte de Calders.
La segona part del llibre trobareu uns textos de critiques literàries que Joan Triadú va escriure i van ser publicats en revistes i diaris sobre l’obre de Pere Calders, molt interessants tant per conèixer l’obre d’aquest escriptor, com també per conèixer a Joan Triadú con a crític literari.
Personalment, ha estat un llibre que m’ha fet conèixer aquestes dues persones i el pes que té Joan Triadú i ha tingut Pere calders pel que fa a la literatura catalana i en la defensa d’una llengua que moltes vegades en la nostra història en han volgut fer oblidar.
Aconsello la seva lectura, és molt interessant