El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 8 d’abril del 2010

Stefan Zweig

Stefan Zweig poeta, dramaturg, novel•lista, assagista i biògraf, és un dels grans escriptors del segle XX, i la seva obra ha estat traduïda a més de cinquanta idiomes.
Va néixer a Viena l’any 1981 en una família acomodada d’origen jueu. Està considerat com uns dels escriptors més populars en l’època compresa entre les dues guerres.
La seva vocació literària va començar quan era molt jove. El seu primer assaig en prosa, que va enviar a uns des diaris amb més prestigi de Viena, va ser acceptat. Al cap de poc va començar a traduir poemes de Verhaeren per revistes i va publicar els seus primers versos de batxiller: Cordes de plata.
Després d’obtenir el títol de doctor en Filosofia, va residir un any a Paris. Després va a Londres on se sent fascinant per l’obra de William Blake. Viatja a Espanya, Itàlia i Holanda. Coneix a la ciutat de Leipzig (Alemanya) coneix a Kippenberg, el director de la prestigiosa editorial Insel, amb el qual sorgeix una gran amistat. La primera novel•la curta de Stefan Zweig escrita entre els anys 1910 i 1911 és Secret candent,. Va visitar l’Índia i Nord-americà i Panamà. L’any 1917 la mateixa editorial li publica Jeremias. L’any 1919 torna a Àustria i publica Tres maestros. L’any 1921 treu el llibre Els ulls del germà etern i Amok o el boig de Malàisia
Durant la primera guerra mundial va exiliar-se a Zuric a causa de les seves idees pacifistes. L’any 1919 fins l’any 1935 resideix a Salzburg i es casa amb la seva secretaria l’any 1928. Marxa exiliat a Anglaterra l’any 1935. Al poc temps de començar la Segona Guerra Mundial creua l’atlàntic i s’estableix a Brasil. Convençut de la definitiva destrucció dels valors culturals i espirituals europeus sota la voluntat de nazisme de Hitler, se suïcida conjuntament amb la seva dona l’any 1942 a la ciutat de Rio de Janeiro. Els seu enterrament va ser amb els honors de cap d’estat i l’assistència va ser massiva.
La venda de milers d’exemplars de les seves obres a tot el món són testimoni que Stefan Zweig és uns dels autors més llegits del segle XX.
http://www.editorialjuventud.es/stefanzweig.htm

"Nací en 1881, en un imperio grande y poderoso -la monarquía de los Habsburgos-, pero no se molesten en buscarlo en el mapa: ha sido borrado sin dejar rastro. Me crié en Viena, metrópoli dos veces milenaria y supranacional, de donde tuve que huir como un criminal antes de que fuese degradada a la condición de ciudad de provincia alemana. En la lengua en que la había escrito y en la tierra en que mis libros se habían granjeado la amistad de millones de lectores, mi obra literaria fue reducida a cenizas. De manera que ahora soy un ser de ninguna parte, forastero en todas; huésped, en el mejor de los casos. También he perdido a mi patria propiamente dicha, la que había elegido mi corazón, Europa, a partir del momento en que ésta se ha suicidado desgarrándose en dos guerras fratricidas", escribió Stefan Zweig en su autobiografía El mundo de ayer.
http://www.tierradenadie.de/archivo8/zweig/sz_bio_esp_1.htm