El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 22 d’abril del 2010

La torre dels frares La defensa del raval

Jaume Busquest Artigas
Editat: Associació pel Patrimoni Històric d’Hostalric
Edició. Abril 2010
Pàgines: 49

El llibre està dividir en tres blocs: Cronologia. La torra dels frares, ús militar. La torre després del seu ús militar.

La torre en el ús militar comença durant el segle XIII/XIV fins els dies 17 i 18 d’abril amb l’explosió del tercer pis de la torre.
La torra després del seu ús militar a partir del any 1811 i fins els nostres dies.
Aquesta torre sempre ha estat un monument molt emblemàtic pel nostre poble i al seu voltant s’han portat ha terme moltes activitats.
El llibre explica la història d’aquest monument i del poble d’Hostalric, vila emmurallada molt important duran molt anys.

Jaume Busquest Artigas, nascut a Hostalric l’any 1979. Sempre li ha agradat molt la historia. Uns dels seus entreteniments ha esta la recerca de documents històrics, principalment als que fan referència a la Guerra del Francès. És uns del fundadors de l’ Associació pel Patrimoni Històric d’Hostalric.