El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 18 de març del 2010

El rei dels senglars

Premi El vaixell de vapor 2003
Antoni Garcia Llorca
Editorial: Cruïlla
Col•lecció: Vaixell de Vapor
Edició :2003
Pàgines: 136
A partir de 12 anys
En Mon era una un home vell i cec, però molt intel•ligent. Vivia a Riurells i cada dia pujava a la muntanya del Morrot a escoltar els sorolls de la vall: els cants dels ocells, el mugir de les vaques. També tenia un amic molt especia, un toro. Un dia de l’any 1939 va arribar la guerra i els sorolls van canviar. Llavors, només s’escoltaven: bombes, trets, anar i venir de camions...
En Josepet i en Tomàs, eren dos amics del poble que és passaven mitja vida junts, però els pares estaven enfadats per culpa de la política, un era del bàndol Nacional i l’altre era del bàndol Republicà.
Per culpa de la guerra al poble varen arribar les complicacions, encara que, tenien un salvador, El rei dels senglars. Quan hi havia algun problema que perjudiqués alguna persona del poble sortia a defensar-los.
En Mon, que era molt amic d’aquests nois, els va explicar la llegenda d’ “El rei dels senglars”. Un bon dia va comentar als dos amics. “Si el voleu conèixer heu de fer el següent: aneu al bosc de nit i busqueu-lo, vigileu que no ús vegi, perquè si us veu li haureu de donar la clau de casa vostre untada amb mel, si l’agafa, vol dir que té dret a menjar-se les viandes del vostre hort i si no compliu el pacte, vindrà i us esclafarà". Al final de la guerra el bàndol perdedor fuig cap a França i per Riurells passen molts soldats en retirada, la gent del poble ho passa molt malament: els cremen les cases i es mengen el seu bestiar.
Quan arriben els nacionals agafen presoner a uns quants homes del poble entre ells els pares d’en Tomàs i d’en Josepet que ja havien tornat les paus. Quan se’l enduen cap a la presó de Barcelona va passar un fet molt important que ho va canviar tot.
Un llibre amb capítols mots curs, que fa que la lectura sigui molt fàcil.