El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 17 de desembre del 2009

Tradicions

Hola amics, com cada setmana comencem El racó del llibre. Programa que s’emet des de Radio Dos 84 dial 105,8 des d’Hostalric, Avui que ja quasibé tenim el Nadal a tocar, m’ha fet gracia buscar una mica d’informació d’una figura tradicional a Catalunya com és El caganer, a la Wikipedia he trobat la resposta, espero que ús agradi:

El caganer és una figura dels pessebres de Catalunya i el País Valencià, sovint amagada en un racó, darrere d'un arbust, on fa les seves necessitats a l'aire lliure. Vestit, generalment, amb camisa blanca, pantalons foscos, faixa i barretina vermella, sovint amb pipa.
L'origen sembla que se situa entre el canvi dels segles XVII i XVIII, en ple Barroc, un moviment cultural i artístic que es caracteritzava per un realisme exagerat. Llavors no era només en el Pessebre sinó que s'ha trobat en rajoles que el representen explicant històries. Els caganers apareixen ja als pessebres catalans a finals del segle XVII, encara que no es van fer populars del tot fins al XIX. Ara, de bon principi la figura del Caganer no era exclusiva del pessebre.
Més informació: http://ca.wikipedia.org/wiki/Caganer