El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 10 de desembre del 2009

Esmorzars de Lleida

Autor:Ignasi Revés
Pròleg de Ramon Camats
Editorial: Ed. Salòria
Edició: abril 2009
Pàgines:175
Col•lecció de Forquilla i Ganivet
Aquest llibre dona a conèixer una dotzena de restaurant emblemàtics de les comarques de Lleida. En cada capítol en parla d’un restaurant diferent. Ell esmorza amb forquilla i ganivet, això vol dir que els plats són complerts i també que són de cuina tradicional com ara: peus de porc, galtes, cargols..., però també parla molt amb els propietaris i explica una mica la història dels establiments ja que algun d’ells ja són de segona o tercera generació. L’últim capítol ens parla de Cal Prim, aquell dia fan una festa familiar per premsar el raïm, el vi se’l reparteixen entre els familiars i amics. Al mateix temps, aprofiten el dia per retrobar-se en un esmorzar i un dinar. Una cosa que m’ha cridat l’atenció i que és tradicional en aquesta casa “Cal prim” és el següent. Posan una taula al carret davant de la casa amb un porro de vi fred i rodanxes de xoriço, per la gent que passa pel davant el pugui tastar, si vol.

El llibre ha estat com un poema culinari, les descripcions dels plats molt ben fetes, et fa l’efecte que els tens al davant. No és la lectura que habitualment llegeixo, però m’he trobat molt còmoda llegint-lo, també és molt interessant ja que et dóna a conèixer la cuina d’una comarca, moltes vegades desconeguda pels lectors. Al final per a completar porta unes quantes receptes dels restaurants que esmenta en el llibre.