El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 19 de novembre del 2009

L’ocell de foc

Emili Teixidor
Editorial: Cruïlla (juvenil)
Edició: 2009
Llengua: Catalana
A partir de 12 anys

Encara que l'humor, la fantasia i els misteris facin d'aquesta obra una novel.la d'aventures divertida, l'obra planteja una realitat històrica prou complexa com per aconsellar-ne la lectura a partir de 12 anys. És, també, una lectura adient per al lector de més de 14 anys que vol endinsar-se una mica més en el món feudal.
Un joglaret de la colla del Cec de Cabrera anomenat Ocell de foc ronda feliç pels camins una mica a l'atzar, sense lloc on viure ni saber qui és. Quan comença a qüestionar la seva identitat ha de fugir tot sol en busca de la protecció del prior del Monestir de Sant Fruitós, Berenguer de Foix. Un llarg viatge per terres provençals, en plena lluita contra els càtars, i la minyonia del rei Jaume i fan que el jove visqui situacions plenes de riscs i d'aventures i acabi descobrint el seu veritable destí.

2 comentaris:

Mireia ha dit...

Òstres, no ho recordo del tot però diria que aqust el vaig llegir quan era petita

Rosa ha dit...

Mireia, és possible, la primera edició crec que va ser l'any 1972, ara l'ha reeditat.
Una abraçada