El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 26 de novembre del 2009

El llegat dels Càtars

Autor:Georg Brun
Editorial: Edicions 62
Edició. Març de 2003
Pàgines:361

Aquesta novel•la la va se la primera que varem llegir aquest any al club de lectura. La novel•la en si va agradar per conèixer la història del món Càtar, encara que la majoria van trobar la lectura una mica feixuga i la traducció potser amb un català poc entenedor, la qual cosa el va costar de llegir.
Aquest llibre explica la història de quan els exercits francesos, amb l’ajut dels del Papa, van conquerir Occitània. La religió que molts occitans practicaven s’anomenava catarisme. Els Càtars, també anomenats homes bons o prefectes, eren homes d’una moral rígida, cosa que els feia rebutjar totalment la riquesa, no creien en l’antic testament i no volien saber res de l’església catòlica i del sistema feudal dels nobles de l’època per la forma que vivien. Per aquesta raó el van anomenar heretges i els van perseguir duran molt de temps. Els últims a rendir-se varen ser els habitats del castell de Montsegur, els quals van patir un setge molt llarg i al final van morir tots cremats per la Santa Inquisició (1244)
La protagonista d’aquesta historia és la Isabel i la seva família, l’anant avançant el llibre trobareu totes les ventures i desventures d’aquesta noia i dels Càtars.

A mi em va agradar, el recomano aquelles persones que els agradi la història.