El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 12 de novembre del 2009

Desierto

Autor: Jean- Marie- Gustave Le Clézio
Editorial: Tusquets Editors
Edició: desembre de 2008
Llengua: castellana
Pàgines:403

Aquest llibre explica l’historia del Sahara, Ifni i Sidi-Ifni i el final del llinatge dels Homes Blaus del desert del Sahara. Quan el Cheij Ma El Amin crida a totes les tribus dels Homes Blaus del desert per reunir-se a la ciutat de Smara, i lluitar contra l’exercit francès. Encara que molts d’aquests pobles ja eren de territori espanyol. Els homes blaus del desert varen se les últimes tribus que varen fer resistència a la colonització europea.

Per altra banda,explica la història de la Lalla una nena descendent d’aquesta tribu, que viu amb la seva tia a les afores d’una gran ciutat a prop de la mediterrània. Emigra a la ciutat de Marsella, però al final la deixa per tornar al seu desert natal.

El llibre, m’ha costat una mica llegir-lo, he estat temptada de deixar-lo unes quantes vegades, però al final l’he acabat.
L’autor, es recrea tant en els personatges que fa el llibre una mica lent. Quan llegeixes la sinopsi, et diu que passen coses i penses. Quan passaran aquestes coses? De cop, canvia el xip i passen les coses, però es torna a recrear-se amb el personatge i la ciutat on viu i es torna fer lent. Va alternat l’historia amb la vida de la Lalla, per diferenciar-ho les pàgines d’història tenen diferent format d’escriptura, cosa que he trobat molt bé.

Un cop acabat el llibre, he pensat, no ha estat malament! Ara molt lent.