El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.
dijous, 15 d’octubre de 2009

Màrius Carol guanya el Prudenci Bertrana novel•lant les estades de Truman Capote a la Costa Brava


09/10/2009
El periodista Màrius Carol ha guanyat el 42è Premi Prudenci Bertrana amb 'L'home dels pijames de seda”. Tres estius de Truman Capote a Palamós'. La novel•la recrea les estades que Capote va fer a Palamós a primers anys seixanta, on escrivia la seva obra mestra, 'A sang freda'. Gairebé no queden rastres del pas de Capote per la Costa Brava, i això ha motivat Carol a obtenir la màxima informació sobre el període, sobre Palamós i sobre el protagonista.

El Premi d'Assaig Carles Rahola ha anat a parar a Quim Torra, advocat i responsable editorial d'A Contravent, per un treball que vol ser un homenatge al periodisme català de la República: 'Viatge involuntari per la història del periodisme català'. Molts periodistes de llavors es van haver d'exiliar: Eugeni Xammar, Lluís Capdevila, Just Cabot, Àngel Ferran...

El Premi Miquel de Palol de Poesia ha estat concedit a Laia Noguera, i el Premi Ramon Muntaner de literatura juvenil, a David Nel•lo per 'Guguengol'.
Més informació: http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=3641383